Nuttige inkopen op Black Friday

OP vrijdag 27 november is het weer zover; de dag van de aanbiedingen en hysterie: Black Friday. In Amerika staan er uren voor openingstijd al enorme rijen voor de winkels en gaan zelf hekken en deuren kapot door het gedruk van de grote menigtes. Ook ontstaan er ruzies doordat mensen dezelfde producten willen hebben en gaan duwen en trekken. In Nederland is Black Friday gelukkig niet zo hysterisch. Black Friday is sinds 2015 steeds populairder in Nederland en zodoende doen er steeds meer winkel mee aan de dag. Vooral kledingzaken en elektronica zaken doen in Nederland mee aan de actie. Doordat de dag bekend staat om zijn aanbiedingen, is het echter ook een valkuil voor veel mensen om impulsaankopen te doen. In deze blog beschrijf ik hoe je impulsaankopen op Black Friday kan voorkomen.

Het maken van een lijstje

Allereerst is het belangrijk om een lijstje te maken van de items die je echt nodig hebt. Dit zijn producten die bijna kapot zijn, al kapot zijn of die je nog niet hebt. Een handige manier om een zo volledig mogelijke lijst te maken ik door met pen en papier door elke kamer van je huis door te lopen en langzaam alle producten af te gaan. Een andere optie om een lijst te maken is om de dagelijkse activiteiten door te nemen en te bedenken welke producten elke dag van belang zijn.

Prijsoverzicht

Na het maken van deze lijst is het belangrijk om te inventariseren hoeveel de producten op jouw lijst gewoonlijks kosten. Schrijf deze prijzen op en schrijf ook de winkels op waar de producten te vinden zijn. Deze winkels en producten kan je dan de weken voor Black Friday in de gaten gaan houden.

Cadeaus

Kort na Black Friday vangen ook de feestdagen aan. Zodoende is het handig om tijdens Black Friday ook al cadeaus voor jouw vrienden en familie tegen een gunstigere prijs in te kopen. Probeer hier weer niet voor impulsaankopen te vallen, maar kies voor nuttige zaken. Een nuttige aankoop voor je man is bijvoorbeeld ondergoed mannen. Ook andere heren kleding heeft nut, zoals een goede winterjas, een bermuda of een paar leren nette schoenen. Ook voor de kinderen zijn er tijdens Black Friday veel cadeaus in de aanbieding. Daarnaast is het belangrijk om de omringende dagen van Black Friday ook in de gaten te houden. Er zijn namelijk veel winkels die de dagen ervoor en erna ook al aanbieden hebben, soms zelf verschillend per dag.

Geef een reactie