Klein gebakken, groot gebracht

Tijd om te bakken! In deze blog vertel ik je hoe je van een hobby een bedrijfje kan maken, om echt je brood mee te verdienen of gewoon als iets leuks voor erbij. Zo heb je in de maand een extra zakcentje. Veel mensen houden van bakken en kunnen er ware kunstwerken mee maken. In deze blog richt ik me niet op het opzetten van een bedrijf en de stappen die je moet ondernemen om dit tot een legaal iets te maken. Ik richt me op het bakken en wat je ervoor nodig hebt. Lees je mee?

Alles in huis

Je kan natuurlijk niet aan de slag gaan als je nog niet alles in huis hebt. Als je begint zonder eerst na te lopen of je alles van je boodschappenlijstje hebt gestreept, loop je de kans dat je misgrijpt halverwege het bakproces. Dat kan de boel behoorlijk in de war gooien, zeker als het om iets als bakken gaat. Bakken is namelijk meer een wetenschappelijk proces dan koken dat is, je hebt bepaalde hoeveelheden, temperaturen en dergelijken nodig. Je kan een baksel minder makkelijk even wegzetten om naar de supermarkt te rennen, daarnaast is dat ook niet zo professioneel en vertraag je zo de productietijd.

Voor het oog en de tong

Zoals ik al zei, kan men echt iets moois maken van een cupcake. Veel mensen die dergelijke zoetigheden maken verbinden hier een eigen smaak aan. Natuurlijk voorzie je in de standaardsmaken zoals chocola en aardbei maar je kan ook je eigen smaak maken, een smaak waarvoor men keer op keer bij jou terugkomt. Verbind daar een mooi ontwerp aan en je hebt, zoals ze dat noemen, een signature cake. Reken maar dat men je dan niet meer vergeet.

Leuk om te geven of mee te nemen

Het oog wil wat maar dat gaat verder dan enkel het uiterlijk van de cupcake zelf, het moet ook leuk verpakt zijn. Dit kan je doen door mooie cupcake doosjes aan te schaffen, je zou ze zelfs zelf kunnen ontwerpen met een persoonlijk logo. Of misschien houd je ze liever simpel. Geef de cupcakes aan je klanten mee in leuke draagtasjes en voor je het weet, ziet jouw bakbusiness eruit als niets minder dan een professionele onderneming.

Tijd om aan te pakken, bind dat schort om en ga voor wat jij leuk vindt. Of je nu al een tijdje bezig bent of net begint met een bakbedrijfje, het is nooit te laat voor de volgende stap.

Geef een reactie