De verschillende redenen waarom kaas eten goed voor je is 

In Nederland wordt er erg veel kaas geconsumeerd. Door veel mensen wordt kaas lekker gevonden, maar naast dat het lekker is, is het ook erg goed voor je. Er zijn verschillende redenen waarom het eten van kaas gezond is. 

 

Goed voor spieren 

Kaas eten is goed voor je spieren. Dit komt omdat kaas erg veel uit eiwitten bestaat en eiwitten zijn van belang bij het opbouwen van spieren en spierkracht. Eiwitten dragen bij aan de groei van de spiermassa en daarnaast speelt het ook een rol bij het herstellen van de spieren nadat jij getraind hebt. Als je zoveel mogelijk gebruik wilt maken van deze eiwitten bij het eten van kaas, is het nuttig om Parmezaanse kaas te eten. Parmezaan is een harde kaas, wat betekent dat de kaas uit minder vet en meer eiwitten bestaat. Dit is de perfecte kaas als jij spieren wilt opbouwen.

 

Sterkere botten 

Naast dat kaas goed is voor de spieren, is het ook goed voor jouw botten. Kaas bevat ook veel calcium en vitamine B. Dit is wat je nodig hebt voor het aanmaken van stevige botten. Vooral voor kleine kinderen die nog moeten groeien is het belangrijk dat hun botten worden versterkt. Misschien worden Nederlanders gemiddeld zo lang doordat er hier veel kaas wordt gegeten.

 

Goed voor de tanden 

Het zou je wellicht verbazen, maar kaas is ook goed voor het gebit. Het eten van kaas zorgt er onder andere voor dat jij beter beschermd bent tegen gaatjes. Dit komt zowel door de eiwitten als door calcium. Deze stoffen zorgen ervoor dat jouw tanden beschermt zijn tegen de zuren in jouw mond. Daarnaast heb je bij harde kazen ook nog het voordeel dat jij meer speeksel gaat produceren. Het produceren van dit speeksel zorgt ervoor dat het in de mond minder zuur wordt en hierdoor ben je beter beschermd tegen gaatjes. 

 

Betere slaap 

Als jij 's nachts niet zo goed kan slapen, is het handig om een stukje kaas te eten. Dit komt door het calcium die in het stukje kaas zit. Door het calcium wordt er beter tryptofaan opgenomen en de tryptofaan zorgt ervoor dat jij minder stress hebt. Als je elke nacht stress ervaart, is het lastig om rustig in slaap te vallen. Een stukje kaas zou jou hierbij goed kunnen helpen. Daarnaast is tryptofaan ook belangrijk voor een ander stofje dat helpt bij de regeling van het dag-en-nachtritme. Oftewel, dagelijks een beetje kaas is zo slecht nog niet. 

Je kunt er niet meer omheen draaien, het eten van kaas is erg goed voor je. Als je nu gestimuleerd bent om veel kaas te gaan eten, kun je kaas online bestellen zodat het vers voor jou gemaakt kan worden. 

 

Geef een antwoord