Hoe zorg je voor goed licht

Goed licht is iets wat een hele hoop mensen erg onderschatten. Zolang ze maar kunnen zien, en het er oke uitziet, zal het allemaal wel prima zijn. Maar dan heb je het toch echt goed mis! Licht is namelijk iets wat een erg grote invloed heeft op niet alleen je interieur, maar ook op jou zelf. Als je namelijk de hele dag in een donkere kamer leeft, is dat erg slecht voor je mentale gezondheid. Licht is namelijk iets waar je onbewust erg aan gehecht bent. Ook een overbelichte kamer is helemaal niet mooi om te hebben, en geeft je juist weer een raar gevoel in de avond. Het is goed als je licht een beetje mee fluxueert met het natuurlijke licht buiten. Maar hoe zorg je nou voor goed licht?

Dimbare verlichting is de toekomst

Tegenwoordig is het ontzettend makkelijk om goede verlichting te hebben. Vroeger had je namelijk heel vaak maar een lichtbron, met een enkele stand felheid. Heel leuk natuurlijk, maar meestal is het wel prettig als je af en toe wat feller licht kan hebben, of juist wat minder fel. Zo kan je het licht aanpassen of wat je aan het doen bent, of om de sfeer te creëren. En dat kan tegenwoordig dus erg makkelijk. Je hebt bijvoorbeeld led spots dimbaar. Deze kan je laten installeren in het plafond, wat dus geen ruimte inneemt. En je kan daarna zelf bepalen hoe fel je deze lampjes wilt hebben. Zo kan je bijvoorbeeld tv kijken in een warme gloei, en een boek lezen met wat feller licht. Perfect dus als je niet je hele kamer vol wilt hebben met lampen!

Maak gebruik van natuurlijk licht

Het meest belangrijke wat je kan gebruiken bij het creëren van een mooie sfeer, is toch wel natuurlijk licht. Zet overdag gewoon lekker de ramen flink open, rol de gordijnen op, en laat al het licht naar binnen. Het creëert een ontzettend mooi sfeer, en bovendien is het ook mentaal heel goed voor je. Want mensen hebben nou eenmaal natuurlijk licht nodig. Het hele dag binnen blijven in het donker zal je al heel snel een heel depressief gevoel geven. En het kan best dat je af en toe geen zin hebt om naar buiten te gaan, dus doe dan wel lekker de gordijnen omhoog! Zo krijg je toch nog je daglicht, en ziet de kamer er nog is mooi uit ook. Twee vliegen in een klap dus!

Geef een reactie