Waar je op moet letten als je een kantoor huurt in Antwerpen of Brussel

Als je voor het eerst een kantoor gaat huren, weet je wellicht niet waar je precies op moet letten. Natuurlijk is het belangrijk dat de locatie van het kantoor past bij het bedrijf, het liefst in een van de grotere steden van België. Daarnaast is het handig als er de mogelijkheid is als het kantoor mee kan groeien met het bedrijf en zijn medewerkers. Ook als je al eerder een kantoor hebt gehuurd, is het handig om je kennis over het huren van een kantoor op te frissen met onderstaande tips.

Zoek naar recensies van het te huren kantoor

Allereerst is het handig om verschillende kantoren in Antwerpen of Brussel met elkaar te vergelijken op basis van de recensies. Dit kan eenvoudig op de website van SKEPP. Wat vinden eerdere huurders van het kantoor van de ruimte, locatie en de sfeer? Laat je niet volledig leiden door de recensies die je vindt, maar laat je wel altijd inspireren en informeren. Wie weet paste het niet bij de vorige huurders, maar juist wel bij jouw bedrijf.

Flexibiliteit in de ruimte

Om voorbereid te zijn op een eventuele groei van jouw bedrijf, is het handig dat je een flexibel gebouw uitzoekt. Flexibel houdt hier in dat er de mogelijkheid bestaat dat je extra kantoorruimte in hetzelfde gebouw kunt gaan huren, of zelfs een extra verdieping. Het is voor de medewerkers van jouw bedrijf namelijk niet prettig als ze te maken krijgen met verhuizing na verhuizing als het bedrijf nog aan het groeien is. Als je een flexibel kantoor huurt in een gebouw waar er meer mogelijk is, kun je langer van hetzelfde gebouw gebruik blijven maken.

Kantoor in verzamelgebouw

Een andere manier om je kantoor op een flexibele locatie te hebben, is door er een te huren in een verzamelgebouw. Dit houdt in dat er meerdere bedrijven in één gebouw ondergebracht zijn. Zo kun je gemakkelijk netwerken en contacten leggen met bedrijven uit andere branches. Mocht er een bedrijf verhuizen dat een kantoorruimte huurde naast jouw kantoor, dan is er vaak de mogelijkheid om de huur van deze ruimte over te nemen. Zo kun je gemakkelijk jouw kantoorruimte uitbreiden, zonder dat jouw bedrijf daarvoor moet verhuizen.

Locatie

Tenslotte is het belangrijk om te letten op de locatie. Als jouw bedrijf afhankelijk is van klanten die op locatie aanwezig moeten zijn, dan is het handig als de kantoorruimte goed bereikbaar is. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het handigst is dus om een kantoor te huren in een van de grotere steden van België, zoals Antwerpen of Brussel. Er is altijd een kantoor te huur in Antwerpen. Als je liever een wat meer centrale locatie van het kantoor hebt, dan is er ook altijd een passend kantoor te huur in Brussel.

Geef een reactie