Mijn 3 favoriete smaakcombinaties

Hallo liefhebbers van lekker eten! Ja dat zijn jullie, anders bezochten jullie misschien niet deze blog! Ik zelf hou in ieder geval ontzettend van lekker eten. Ik vind het dan ook heerlijk om lang met vrienden te tafelen, nieuwe recepten te proberen en echt een kunstwerkje op tafel te zetten. Maar ook als ik gewoon in mijn eentje eet of wat minder tijd: ik vind het heerlijk om een lekker gerecht klaar te maken.  In deze blog deel ik 3 van mijn favoriete smaakcombinaties met jullie, zodat jullie hier ook van kunnen genieten. Eet smakelijk!

1. Gerookte zalm met avocado

All Time favourite en echte klassieker: gerookte zalm met avocado. Zalm is echt een van mijn favorieten, je kan er alle kanten mee op. En behalve dat zalm hartstikke lekker is, is het ook nog eens hartstikke gezond! Wist je bijvoorbeeld dat zalm boordevol goede vetten zit en veel en Vitamine D bevat?

Terug naar het recept, het is heel simpel. De basis is gerookte zalm en avocado, en vervolgens kan je hier alle kanten mee op. Wat dacht je van op een toastje, afgemaakt met wat rucola ? Of in een salade, met een vleugje citroen? Ook altijd lekker in combinatie met verse tagliatelle en een roomsaus.  Kies zelf maar wat je het lekkerst vindt!

2. Rode vruchten met witte chocola

Nog zo een sterke combinatie, rode vruchten met witte chocola. Hier kan je mij echt altijd blij mee maken. Gecombineerd in gebak, als chocolademousse met de rode vruchten erover heen of als decoratie bij vanille ijs; het is allemaal even lekker!

Laatst at ik dit bij een vriendin op een wel hele lekkere wijze. Zij had meringues gemaakt, hier warme rode vruchten bij geserveerd en het geheel overgoten met een witte chocoladesaus. Heerlijk!

3. Naan brood en yoghurt

Dit is een minder bekende smaken combinaties, maar daarom niet minder lekker! Ik hou zelf enorm van de Indiase keuken. De combinatie van scherpe en zoete smaken, krokante en zachte textuur vind ik echt ongeëvenaard. Iedereen kent wel de Indiase curry’s, maar er is zo veel meer te ontdekken. Een van de dingen die ik ontzettend lekker vind is naan brood.

Naan brood heeft een heerlijke zachte smaak en combineert heerlijk met bijvoorbeeld yoghurt. Wat dacht je van een salade van kikkererwten, pompoen, gemengde sla en pecannoten? Serveer hier naan brood bij met een yoghurtdip en je hebt een heerlijke maaltijd. Je kan eenvoudig een lekkere dip maken door yoghurt in een schaaltje te mengen met de kruiden die je lekker vindt. Wat dacht je van komijn en cayennepeper, of peterselie en knoflook? Een yoghurt-dip is bovendien een gezonder alternatief dan een kant-en-klare roomsaus dus hier is je lichaam ook blij mee.

Ik hoop dat ik jullie in deze blog wat inspiratie heb geboden om zelf lekker te gaan koken! En onthoud, jij bent de chef! Dus pas de gerechten aan zoals jij zelf wil en experimenteer met smaken die jij erbij vindt passen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken!

Geef een reactie