Een hulpmiddel om langer thuis te kunnen blijven wonen: de traplift!

Een traplift is een ideaal middel om langer in je eigen huis te kunnen wonen. Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen in huizen van oudere mensen of mensen met een lichamelijke beperking. Twijfel jij of een traplift een goede oplossing kan zijn in jouw situatie? Lees dan vooral deze blogpost vol met handige informatie over dit onderwerp!

Wanneer is een traplift iets voor jou?

Een traplift wordt veel aangeschaft door oudere mensen die langer zelfstandig willen blijven wonen. Door een traplift te kopen, kunnen ze weer elke verdieping van hun huis bereiken. Erg handig wanneer je badkamer, slaapkamer of bijvoorbeeld toilet op de bovenverdieping van je woning zit. Ook worden trapliften geplaatst in huizen waar mensen wonen met een blijvende handicap. Ook deze mensen willen zich vrij door hun eigen huis kunnen bewegen en niet altijd maar afhankelijk zijn van iemand die ze moet helpen tijdens dagelijkse bezigheden.

Daarnaast zie je ook dat mensen tijdelijk kiezen voor een traplift. Bijvoorbeeld wanneer hun benen niet meer goed werken door een verlamming of botbreuk enzovoorts. Soms hebben mensen een traplift in huis wanneer ze kampen met vermoeidheidsklachten, een ziekte of bijvoorbeeld aandoening zoals obesitas. Ook voor die mensen is een traplift het ideale hulpmiddel. Zoals je ziet, kun je een traplift in veel verschillende situaties gebruiken. Twijfel daarom niet langer en kies voor dit hulpmiddel dat het leven weer een stukje makkelijker kan maken!

Een voordelige traplift aanschaffen

Ga jij een nieuwe traplift aanschaffen, dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst kun je kijken of je een rechte of gebogen trap hebt. De traplift wordt namelijk bevestigd aan de trap zelf, en niet aan de muur zoals sommige mensen nogal eens denken. Er zijn liften in allerlei maten verkrijgbaar, zo is er altijd wel een traplift die zal passen. Ook wanneer je een kleinere ruimte hebt, is er een traplift te vinden die zal aansluiten bij je woning. Kijk ook naar je budget. In één keer een hoge traplift prijs betalen, is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het verstandig om te kijken of je in termijnen kunt betalen.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een tweedehands tralplift. De kosten voor deze varianten liggen aanzienlijk lager en dit maakt tweedehands trapliften dan ook toegankelijk voor iedere doelgroep. Soms is het mogelijk om een subsidie voor je huislift te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je op leeftijd bent of wanneer je een erkende handicap hebt. Neem een kijkje op de website van je eigen gemeente en kijk of dit ook in jouw specifieke situatie geldt. 

Geef een reactie